Tahsilat Süreçlerinin Dijitalleşmesi
Yapılan araştırmalara göre yıllık cirosu 10 ila 500 milyon arasında olan şirketler arasında, %37’sinin ödenmemiş faturalarla ayda 41-160 saat arasında harcadığını tespit edildi. Yapılan araştırma sonucuna göre şirketler tahsilat süreçlerinin yükünü yönetmekte zorlanıyor.
Tahsilist alacak yönetim platformu alacakların takibindeki ve tahsilatlardaki sorunları çözmektedir. Tahsilat sürecinizi hızlı ve etkili bir şekilde dijitalleştirme için birkaç temel adımı gözden geçirelim.
Neden Otomasyonu Tercih Etmelisiniz?
Tahsilat süreçlerinde performansın iyileşmesi için takip sürecinin detaylı yapılması gerekmektedir. Teknoloji bu konuda destek sağlayarak otomasyon ve yapay zeka yardımıyla alacakların gözden kaçmasına ve süreçte sorun yaşanmasına etkili çözümler sunmaktadır.
Yapılan işlemlerde veri giriş hataları, düzenli ve titiz takip yapılmaması, çalışma şekline göre tahsilat takviminin zamanında oluşturulamaması veya manuel görevlere harcanan aşırı zamanla ilgili olarak ortaya çıkan vadesi geçen alacaklar sorununu fark etmişsinizdir.
Alacak yönetim otomasyonu Tahsilist, bu zorluklara mükemmel bir çözüm olarak geliştirildi ve yaşanan sorunlara düşünülenden daha kolay çözümler sunmaktadır.
Alacak Yönetim Platformu Adımları
Başlamak için, mevcut tahsilat süreçlerinin ve alacak hesapları takibinin işleri yavaşlatan zorluklarını değerlendirin. Ortak sorunlar genellikle şunlardır:
- Bakiyenin, vadesi geçen alacağın ya da yaklaşan ödemelerin tutarlı veya zamanında gönderilmemesi
- Müşterilerin çalışma şekillerine göre cari hareketleri izlenerek ödeme takvimi oluştururken yaşanılan zorluklar
- Ekipler/departmanlar arasında bilgi akışında yaşanılan sorunlar
- Müşteri ile iletişim kanallarının tek merkezden yürütülememesi
- Müşterilerilerin ödeme durumları ve ödeme sözleri hakkında zayıf iletişim
Alacak yönetim platformunu kullanmak bu sorunların tamamına çözüm sunacaktır. Otomasyonu kullanan firmaların alacak yönetimindeki verimlilik artışı kullanım itibari ile fark edilip ne kadar önemli bir uygulama olduğu kararına varılacaktır.
Müşteri Verilerini Toplayın ve Düzenleyin
Bir sonraki adımımız, müşterilerinizin iletişim bilgileri, çalışma şekilleri ve iletişim kuralları tek bir platformda düzenlemek ve merkezileştirmek. İdeal olarak, süreç boyunca kesintileri en aza indirmek için mevcut ERP ve diğer arka plan ofis uygulamalarınızla kolayca entegre olan alacak yönetimi platformu, bu entegrasyon ve veriler çerçevesinde alacak yönetim süreçlerinizin otomasyonunu sağlayacaktır.
Bu süreç içerisinde kullanmış olduğunuz ERP programından entegre edilen veriler doğrultusunda kullanmaya başlayabilirsiniz.
Müşteri verileri doğrultusunda risk analiz seçeneği ile güvenli ticari ilişkiler kuracağınız müşteri portföyünüzü şekillendirebilirsiniz.
Otomasyonun Gücünden Yararlanın
Tahsilist içerisinde yer alan özellikler ile günlük iş akışlarının zorluklarını ortadan kaldırabilir, ekibinizin işlerini kısa sürede çözüme ulaştırmasını sağlayabilirsiniz. Ekibiniz tarafından kullanılabilecek iletişim şablonları oluşturarak başlayın; müşterilerle iletişim kurmak için gerekli koşulları ve verinin içeriğini belirleyin.
Tahsilist ile müşterileriniz ve ekibiniz ilgili faydaları hemen görmeye başlayacaktır;
- Daha profesyonel, tutarlı ve koşullara göre çalışan iletişim
- Kolay anlaşılabilir, her an ulaşılabilir ekranlar
- Azalan manuel süreçler
- Genel olarak kolaylaştırılmış tahsilat süreçleri
- Çalışma şekline göre müşteri özelinde oluşturulmuş tahsilat takvimi
- Detaylı risk analiz ve müşteri performans raporları
Mevcut ve Gelecekteki Hedefler için Daha İyi Nakit Akış Planı
Tahsilist’i seçmenizle birlikte dijital dönüşümden fazlasını elde edeceksiniz. Her an erişebilir, hatasız veri sağlayan, mevcut bilgi işlem sistemleriniz ile entegre çalışan, tüm tahsilat sürecini basitleştiren bir tahsilat takip sistemine sahip olun. Bunun sonucunda firmanızın gelecek durum nakit akışını öngörebilir, daha önemlisi daha iyi bir hale getirmek için müdahale noktalarınızı aydınlatabilirsiniz.
Ekibimizle iletişime geçerek Tahsilist Alacak Yönetim Platformu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz olarak deneme sürümü edinebilirsiniz.
Tahsilist sosyal medya hesaplarını takip edin.